Se till att dina klenoder syns

Många investerar i fina skåp och hyllor som förvaring för sina klenoder. Andra sätter upp klenoder på väggarna. Ytterligare andra ställer fram sina klenoder på framträdande platser i hemmet. Allt beror egentligen på vilken sorts klenoder vi pratar om. Är det silverbestick? Är det möjligtvis en fin farfarsklocka? Oavsett vilken sorts klenoder du värdesätter och hur du framhåller dem finns det en gemensam nämnare. Har man fina klenoder vill man allt som oftast visa upp dem. Vad är liksom annars poängen med att ha fina och kanske dyra klenoder om inte någon får se dem? Dock har vi insett att det viktigaste för att klenoderna ska få komma till sin rätt inte är var de står. Inte ens hur de porträtteras. Det viktigaste är faktiskt renligheten! Vi bjuder på en liten checklista på vad du bör se över för att dina klenoder verkligen ska framstå i bästa dager. Och du, om du känner dig orolig över vår lista är du knappast ensam. Allt fler vill ha städhjälp hemma enligt den här artikeln i DN. Vi rekommenderar bra städhjälp på hemmiljo.se.

  • Den första och största boven mot alla klenoder är damm. Att dammtorka är tråkigt och ett ganska litet jobb. Det gör att dammtorkning ofta blir förbisett och bortglömt. Vilket inte är så bra. Ett litet lager damm över vilken klenod som helst förstör hur mycket som helst. Lyster, färger och så vidare försvinner direkt. Så se till att dammtorka. Ordentligt!
  • Ha städat på prylar hemma. Det här kan låta onödigt när det gäller klenoderna, men det är det faktiskt inte. Ju mer småprylar du har, ju mer saker som tar fokus från dina vackra klenoder. För att inte tala om högar av kläder på golven eller diskberg. Fokus hamnar på oordningen och inte på dina klenoder. Och det vill du väl inte?
  • Sist är det helheten som är viktig. Vissa riktiga klenodfantaster har oerhört bra ordning på sina klenoder. Ett lager damm vore otänkbart. Och prylar är bortplockade från klenodernas absoluta närhet. Dock gör inte hemmet i övrigt klenoderna rättvisa. Vettig inredning och främst renlighet är oerhört viktigt för att framställa dina klenoder i rätt dager och göra dem rättvisa.