Så slipper du fukt

Förvarar du dina klenoder på platser som riskerar att angripas av fukt? Då finns en hel del förebyggande åtgärder som du kan ta till.

Fukt är förödande i hemmet och ger upphov till både mögel och en drös andra hälsofarliga problem, för att inte tala om vad den kan göra för skada på dina klenoder. Så hur ska man då göra för att undvika att ens hem och saker fuktskadas? En smart lösning är att välja en luftavfuktare från Arctus Nordic men var noga med att välja rätt typ av fuktare som de erbjuder, det är nämligen lite skillnad på vilken storlek och kapacitet du ska välja vilket är beroende på vilket rum du ska ställa den i.

”Luftavfuktare är ett praktiskt hjälpmedel för att minska fuktbelastning och risken för mögel i utsatta områden av huset. Var dock noga med att välja en modell som är anpassad efter rätt miljö och jämför också egenskaper som kapacitet, ljudnivå och skötselbehov.” läs mer hos Bygga Hus här.

Tips om du förvarar klenoder i källaren

Förvarar du dina dyrgripar i källaren är det extra viktigt att hålla fukten borta och det mest effektiva är att installera en bra luftavfuktare. Men om du redan har fuktproblem bör dessa åtgärdas först och i Vi i villa tipsas om att se över bland annat ventilationen, isolera och att lufta golvet underifrån samt mycket mer.

Hög luftfuktighet ställer till problem

Det är inte bara i hem som hög luftfuktighet kan ställa till med problem, även inom vården kan luftfuktigheten vara ett rent gissel. Något som bland annat Sveriges Television skriver om är hur hög luftfuktighet på landets sjukhus gjort att man tvingats att ställa in flertalet på grund av den tropiska sommarvärmen som härjat den senaste tiden. Man har även tvingats att ställa in just luftavfuktare på operationssalarna för att kunna genomföra mindre ingrepp, men de mer känsliga ingreppen har fått flyttas fram både i säkerhetssyfte och till förmån för att kunna hantera mer akuta operationer.