Inred arvegodset i modern stil

Kanske har du haft den osannolika turen att ärva en gammal våning eller släktgård. Det här tycks vara frekvent förekommande i många gamla romaner, men faktum är att det inte helt sällan inträffar i verkligheten också. Kanske är det en äldre släkting som har testamenterat sin lägenhet till dig, eller ett hus som funnits i släkten länge och som nu har turen att tillfalla dig. Många äldre bostäder bär tydlig prägel av den föregående ägaren, som kanske bott där under lång tid eller rent av en stor del av sitt liv. Då brukar det finns många äldre möbler – alltifrån antika klenoder till sådant som helt enkelt bara är gammalt och omodernt – och inredningsstilar som i bästa fall andas ett tidigare decennium. Om man har otur hamnar man i något nedslitet med ett sammelsurium av prylar och föremål från spridda tidsåldrar, men man kan också ha turen att ramla över en veritabel skattkista som åldrats med värdighet. Oavsett hur utgångsläget ser ut vill man nog inreda efter egen smak, och uppdatera till något som ligger mer rätt i tiden. Genom att välja ut trendiga detaljer att komplettera den gamla inredningen med, kan man lätt förvandla arvegodset till något vackert som passar ens egen stil.

Modernisera med personliga detaljer

Ett säkert kort för att få en mer modern stil är att inreda med saker som har en betydelse för dig. Kanske något reseminne eller något du fått en present, eller något kärt föremål som du införskaffade när du flyttade hemifrån. Tavlor och fotografier är ett snabbt sätt för att med enkla medel förändra ett rum utan att förstöra dess äldre karaktär. Egendesignade tavlor med fotografier du själv tagit, eller bilder på familj och vänner, sätter din prägel på rummet och går enkelt att beställa på internet. Du kan välja ett fotografi att låta förstora i canvas, som inramad blir en både personlig och tidlös utsmyckning. Bara fantasin sätter gränserna när du ska beställa canvastavlor.

Fler sätt att sätta sin prägel på familjegodset:

  • Våga kombinera nytt med gammalt.
  • Kom ihåg att du inte behöver ha en genomgående stil eller riktning på inredningen.
  • Måla om ett rum eller en fondvägg. Då kan du låta rummet förbli i sitt ursprungliga skick utan större förändringar, men ändå göra en radikal brytning med den gamla inredningen.